Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llàntia, llumenera
Datació
segle XIX
Materials i tècniques
llautó / emmotllat, cisellat
metall (i cable elèctric per al mecanisme)
fusta (per a l'interruptor)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 520
llum de taula originàriament d’oli amb base circular i fust balustrat que dóna suport a un dipòsit ovoide amb dos braços o brocs, punts de llum. La part superior del dipòsit s’aixeca en forma de tapa i corre per una tija llisa que mor en un agafador en forma d’anella. La tija acull una abraçadora cargolada que permetia apujar i abaixar les pantalles, de la qual solament queden dues planxes foradades. Actualment cada un dels brocs dóna suport a una bombeta i la base s’ha foradat per introduir-hi el cable elèctric. Al cable trobem un interruptor de fusta pintat de color verd. ESTUDI: aquest llum és més antic que els altres. El sistema de tancament és molt antic. Encara que aquests models es varen repetir moltíssim, en aquest cas es tracta d’un llum bastant antic dins el segle XIX.