Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llit
Datació
1860 - 1875
Materials i tècniques
noguera (com a fusta principal, en massís, xapa i regruix)
fusta (per a alguns tornejats)
xapat, vogit, tallat, motllurat, tornejat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 52
estructura formada per bancals que sustenten posts entre capçal i peus. Els muntants són de secció rectangular amb cantells aixamfranats. Els muntants dels peus, de mitja alçada, reforçats per la part exterior i amb terminacions tornejades a la part superior. S’uneixen per una post xapada en palma de caoba amb faldó vogit i motllurat amb ditades, reforçat per mènsules a la part alta i amb una talla vegetal aplicada al centre. El capçal, amb muntans d’igual forma que els peus però més alts i sense reforços, s’uneixen per una post horitzontal en xapa de caoba entre dos travessers. El superior vogit amb una talla vegetal aplicada al centre. El coronament en caoba massissa vogida, motllurada amb ditada dibuixant formes sinuoses al voltant d’un caboixó central. ESTUDI: exemple de model de llit isabelí del període de l’estil anomenat de la ditada que combina amb intel·ligència els avantatges de la industrialització amb la qualitat de la caoba.