Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
consola
Datació
1865 - 1880
Materials i tècniques
fusta / tenyit (fusta sense identificar com a fusta principal)
noguera
pi (per als interiors)
marbre
vogit, motllurat, tornejat, talla encisa, ennegrit
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 518
tauler de marbre amb un accentuat perfil sinuós i motllura al perímetre. La cintura segueix el contorn del tauler i amaga un calaix en el frontis. Es decora amb motllures incises de mitjacanya o ditades, que dibuixen al centre del frontis una flor de quatre pètals emmarcada dins un cercle. Les quatre potes cabriolé de secció rectangular, en una curvatura pronunciada s’uneixen en X a partir de quatre xambranes, que s’emmetxen a una copa tornejada central. ESTUDI: és un moble que presenta una construcció poc acurada, segurament d’una producció de províncies o construcció rural que segueix els models de fora a la moda en una qualitat no molt bona. Les fustes no es poden determinar a causa d’estar tenyides i ennegrides, però no és caoba. Les potes no estan col·locades de manera aixamfranada, com solien dur aquests models, cosa que per una banda abarateix el cost, però per l’altra fa que l’estructura perdi gran part del moviment i que el disseny es mostri més estàtic. L’acabat s’observa rugós i poc acurat, l'ennegrit no presenta l’aspecte sedós i fi que llueixen els acabats negres de les bones peces alfonsines, que volen apropar-se a la laca japonesa. La seva distribució no és uniforme, acumula producte en zones i en racons. El fet que no es tracti de fusta de caoba, com es construïen els mobles de més qualitat en aquesta època, també influeix en aquest punt. La facilitat com es tanca el seu porus sempre fa que les superfícies de les peces quedin molt més llustroses i fines, s'aconsegueix així amb destresa l’efecte brunyit que caracteritza els bons ennegrits. Sobre la ditada i l’acabat negre consultar estudi núm. registre 483 (calaixera de la cambra alegre).