Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
tauleta de nit
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
cedre (com a fusta principal en massís i regruix)
pi (per als interiors)
marbre
ferro (per a les frontisses i la tanca)
talla incisa, tornejat, ennegrit, motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 513.2
tauleta paral·lelepípede amb cantells davanters aixamfranats, tauler de marbre i potes davanteres tornejades. El frontis estructurat amb calaix que corre sobre una porta alta d’armari que amaga a l‘interior un prestatge. Tant el calaix com la porta de l’armari, amb un dibuix incís d’una cartel·la rectangular amb els angles endinsats i els interiors amb dibuixos vegetals. Obren per poms tornejats. Als xamfrans, unes mènsules amb mig balustres simulen fris a l’alçada del calaix i sòcol sota la porta. ESTUDI: les mènsules en mig balustres que adornen els xamfrans són elements tornejats fets dos en un, és a dir, que una vegada acabats es parteixen per la meitat. La fusta principal determinem que es tracta de fusta de cedre, però per confirmar-ho amb rigor caldria analitzar l’estructura anatòmica de la mateixa. La fina decoració incisa de la porta és característica de l’estil alfonsí i es coneix amb el nom d'unglades –hi cap l’ungla- en contraposició de les ditades, pròpies de l’estil isabelí.