Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llit
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
fusta / tenyit (sense identificar. En massís, regruix i xapa)
pintura
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 511
llit amb acabat ennegrit. Estructura formada per bancals i travessers de secció rectangular que s’uneixen a l’alçada de les portes en forma de mig pilars. Aquests de secció també rectangular es perfilen en estípit a la part baixa i a la part alta es coronen per poms tornejats. Els dels capçal són més alts i flanquegen el plafó, plafó llis, que a la part alta es complementa amb un travesser vogit. La part central d’aquest acull el coronament en forma de gran escut amb palmeta central i gallons als costats cenyits per les siluetes de dos corns. Dues figures de cavalls alats i daurats acompanyen aquest coronament, com a únic element diferent que contrasta amb el negre. ESTUDI: encara que aquest llit segueix l’estètica dels llits fernandins, la seva factura sembla ser posterior, com si es tractés d’un taller retardatari que seguia fent un disseny d’èxit. La factura, però, és poc acurada i els elements es veuen estereotipats. Els cavalls estan tallats en poc relleu i per tant els hi falta moviment i realç. Els daurats es mostren esmortits, semblen fets en or fi, però els hi falta el propi lluïment i brillantor, es mostren apagats. Tampoc sembla que l’or estigui brunyit.