Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira de braços
Datació
1860 - 1875
Materials i tècniques
fusta (en massís i xapa)
tela (per als interiors)
entapissat, passamanat (molles, crin, cingles, folre, roba i passamaneria per a l'entapissat)
vogit, motllurat, ennegrit
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 503.2
cadira de braços amb seient, respatller i braços entapissats. Respatller de medalló, és a dir, lleugerament ovalat i còncau amb interior entapissat. Els braços que neixen al marc del respatller mostren el colze entapissat i cauen suaument fins a unir-se amb les potes davanteres. Una cinta de passamaneria el remata. Muntants corbats en forma de globus i travesser sinuós central. Una motllura de mitjacanya incisa decora la part interior d’aquests elements. Els muntants es prolonguen per configurar les potes de secció quadrada i recorregut sinuós. Seient entapissat amb la cintura vista amb el travesser sinuós que s’uneix visualment a les potes davanteres, cabriolé, sobre peu de taló. Tota la fusta amb un acabat ennegrit i la tapisseria sobre fons beix treballada en dibuixos florals. ESTUDI: aquest tipus de cadira de braços solia anar per parelles, la qual cosa fa pensar que se n’ha perdut una. La forma segueix els models francesos i anglesos amb aquesta forma de medalló. Encara que hi havia diferents formes de dissenyar-lo, aquest exemplar amb el medalló llis i complert és el més apreciat per la seva elegància. La qualitat d’aquesta cadira de braços és parella amb les cadires 1, 6 i 4 . Les potes es mostren més gruixudes i per tant més sòlides. La qualitat de la fusta de caoba és superior a les altres del conjunt, el gran pes de la cadira també ho indica. Les potes davanteres lluen una forma cabriolé més accentuada, amb més moviment i un peu més angular, i la part davantera del seient és lleugerament més ampla. Tot i que s’ha buscat uns respatllers molt similars i s’ha unificat la tapisseria, el joc està format per dos models de cadires diferents. L’estat de conservació d’aquestes tres és superior al de les altres, tant estructuralment com l’acabat.