Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
vetllador
Datació
1860 - 1880
Materials i tècniques
fusta / tenyit (sense identificar. En xapa i massís)
marbre (per als interiors)
motllurat
vogit, motllurat, tornejat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 501
tauler amb marbre ovalat de contorn sinuós i motllurat, descansa sobre una cintura de la mateixa forma amb penjolls tornejats a cada un dels quatre cantells. Se sustenta per un eix central tornejat amb peus en trípode vogits. Tota la part de fusta visible mostra un acabat ennegrit. ESTUDI: els vetlladors són taules de tauler circular o ovalat i amb peu central, pensades originàriament, al segle XVI, com a suport de llums o espelmes. Al segle XIX encara que es manté aquesta funció, els vetlladors poden tenir a més altres funcions, com ara de centre de sala o per a suport del menjar informal en els salons i sales de les llars. En aquest cas es tracta d’un vetllador que feia la funció de taula auxiliar i també de suport del llum de la sala del dormitori. El contrast del negre amb el marbre blanc era una cosa molt del gust de l’època.