Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llum de taula
Autoria
Casa J. Busquets (autentificat)
Datació
1925 - 1930
Materials i tècniques
pisa / modelat, esmaltat
paper / impressió (per a la pantalla)
mecanisme elèctric (per a la pantalla)
tornejat (per a la pantalla)
Lloc d'execució
Barcelona
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 500
llum de sostre que consta del peu, de base circular de porcellana, el braç vertical i la pantalla. El braç de porcellana que s'alça en vertical té una forma força curiosa; són com dos cons un dins de l'altre amb la base dentada. A la part inferior del braç vertical hi ha la figura d'un gos, d'un llebrer. Tant els "cons" com el gos estan decorats amb diverses línies rectes o amb ziga-zaga de colors. Coronant el braç hi ha una pantalla de paper rígid estampada amb ratlles de color verd, marró i grana que s'entrecreuen. La pantalla es plega en acordió i sustenta la forma a partir d'una corda que l'entravessa i que als extrems lluu una peça tornejada ovalada de fusta pintada de verd. De la base del peu en surt el cable elèctric amb un endoll de ceràmica. ESTUDI: llum de taula en porcellana d’estil déco comercialitzada pel famós taller d’ebenisteria i decoració de Juan Busquets. Encara que aquesta casa va gaudir de la millor reputació a començament del segle XX, dintre del gust modernista, la casa va ser també pionera de l’estètica déco als anys 20. Joan Busquets i Jané va ser un dels grans decoradors de l’estil déco i noucentista de Barcelona i va formar part de l’elit artística del moment. Aquest delicat llum mostra el coneixement de les modes europees i la cura pels detalls dels productes comercialitzats per aquesta casa. L’any 1917 la casa Busquets va traslladar la botiga del carrer Ciutat al passeig de Gràcia, on també va instal·lar els tallers des d’on es va vendre aquest llum.