Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula-camilla
Datació
circa
Materials i tècniques
aglomerat de fusta / tallat, vogit
FUSTES (per a la platina que encercla el cantell del tauler)
trenat (per a la fonadura del calaix)
teixit, confecció (plastificat. Per al cobretaula)
teixit, confecció (per a les faldilles)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 50
taula de base quadrada amb quatre potes als cantells amb motllures arrencades. A la part baixa sustenten un prestatge amb el buit per sustentar la bacina del braser. Per la part alta de les potes corre un calaix amb la fonadura trenada amb filferro. El tauler circular construït amb gelosia està folrat de roba. L’estructura del tauler es cobreix per una funda cobretaula plastificada i estampada. I la taula es cobreix per una arpillera amb faldilles de color marró. ESTUDI: la taula camilla és un invent espanyol. És aquella que deixa un espai a la part inferior per ubicar un braser. En aquest cas es tracta del model ideat per assecar la roba. És per això que té ideat un enreixat de filferro que permet col·locar-hi la roba humida, sense que es vegi, que deixa passar la calor igual que l’arpillera del tauler. Model intel·ligent i funcional que va tenir gran difusió, ja que un sol moble cobria diferents funcions. Encara que no està pensada per ser vista, és una peça interessant etnogràficament parlant, molt més que el cobretaula que la cobreix, de la segona meitat de segle XX i que res té a veure amb el moble. Per això, creiem que seria interessant restaurar-la o millor dit, netejar-la i poder-la ensenyar a les visites. S’hauria de buscar un cobretaula més adient que permeti aixecar les faldilles i explicar com funcionava. Fins i tot es podria posar roba interior de l’època al calaix.