Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
braser
Datació
1880 - 1910
Materials i tècniques
llautó / calat, emmotllat
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 5
està configurat per quatre peces: suport, bacina amb nanses, tapadora i pala. Suport amb potes en trípode que sustenten l’anella on s’encabeix el plat de les cendres. Aquest és circular i porta dues nanses amb agafador mòbil. La tapadora presenta forma de copa i està decorada amb sanefes calades; culmina amb un agafador fix. El conjunt va acompanyat per una petita pala. ESTUDI: el braser és un contenidor per posar brases, de manera que desprenguin calor. Existeixen des de l’Edat Mitjana en forma de recipients metàl·lics de pedra o ceràmica. S’alimenten de carbó vegetal o de terregada; és a dir, os d’oliva triturat per la roda d'un molí. En aquest cas, el braser recupera el model espanyol del segle XVI completament obrat amb llautó i format per bacina o font amb nansa i copa o tapa. Els peus amb els motius fantàstics evoquen també els grotescs del segle XVI espanyol. El braser va ser el sistema d’escalfament de la llar més comú a l'Estat espanyol fins ben entrat el segle XIX, més enllà de la llar de foc de la cuina.