Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Autoria
Casa Fischel (atribuït a)
Datació
circa
Materials i tècniques
faig / corbat, tornejat
vímet (per als cargols)
fusta / reixeta trenada (per a la reixeta)
emmetxat, cargolat
Lloc d'execució
Bohèmia
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 48.1
cadira de seient circular trenat amb jonc sobre quatre potes tornejades unides per xambrana circular. Les potes del darrere, en lleugera caiguda, es prolonguen per configurar els muntants del respatller. Aquest, lleugerament trapezoïdal, es configura per dos travessers, el superior arquejat, que s’uneixen per tres balustres tornejats en forma de fust. Acabat tenyit i envernissat. ESTUDI: consulteu l’estudi de la fitxa amb núm. de reg. 418. Aquesta cadira possiblement pertany a l’empresa Fischel Söhne amb origen a Bohèmia. Fundada el 1870 pels germans Fischel, era una de les empreses importants de moble corbat amb més de 1200 treballadors a finals del segle XIX. Després va obrir fàbrica a Viena. Va exposar a l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. La seva època més important va ser la dècada de 1920. Es caracteritza per combinar la tècnica del faig corbat amb elements tornejats. Aquesta empresa, a diferència d’altres del sector, va ser sempre independent, sense ser absorbida. Aquesta cadira va ser comercialitzada pels grans magatzems El Siglo de Barcelona. Aquesta botiga va introduir per primera vegada una secció de moble vienès el 1890. Venia models de Kohn, Thonet i especialment Fischel, que no tenia botiga oberta a la capital catalana. Algunes de les cadires del conjunt estan trencades als llocs on s’ha corbat més la fusta. Aquest és un problema habitual en aquest tipus de seient de fusta de faig corbada.