Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Retrat de nena
fotografia emmarcada
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fotografia / fotografia
vidre
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 476
fotografia en color sèpia sostinguda per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de fusta de xicranda amb bordó en fusta de fruiter al cantell exterior, un quart de bossell al fil interior i dos filets de boix embotits al carrer d'entremig. Retrat gairebé frontal d'una nena amb els cabells rissats subjectats amb una diadema i amb un vestit de quadres. El retrat podria ser de l'Eulàlia Duran i Grau. Tot i que és una fotografia, el color sèpia i la rugositat del paper li donen un aspecte pròxim al dibuix. ESTUDI: el romanticisme imperant al segle XIX va desenvolupar les fotografies difuminades com a recurs per obtenir una imatge més misteriosa i atractiva. Aquest mètode va estendre’s durant el primer quart del segle XX, fins que artistes dels moviments més innovadors d’aquell temps van trencar amb aquesta tendència. Moholy Nagy a la Bauhaus o Rodchenko, màxim exponent del constructivisme rus, van ser dels primers en superar el difuminat. És el marc més bo de la sala.