Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Retrat de nena
fotografia emmarcada
Autoria
Claudi Gómez Grau (autentificat)
Datació
1940
Materials i tècniques
fusta / fotografia
pasta de guix / emmotllat, daurat (per al marc)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 466
fotografia en blanc i negre sostinguda per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de pasta de guix emmotllat i daurat. A la làmina veiem com una nena d'uns dotze anys està asseguda a la vora del que sembla una bassa o una piscina i, amb les mans, s'agafa a una cadena de protecció. Al fons trobem uns arbres, un bosc. La nena que apareix a la fotografia podria ser una filla de l'Agustí Duran i Sanpere i l'Hermínia Grau i Aymà: l'Eulàlia, la Núria o la Roser. ESTUDI: en general molts marcs de la casa són de pasta de guix emmotllada sobre una base de fusta, tècnica que es va popularitzar al segle XIX per abaratir costos i que substituïa els marcs de fusta tallada. Les indústries de marcs oferien les tires fetes que solament calia tallar i encaixar.