Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
butaca
Datació
circa 1900
Materials i tècniques
fusta / entapissat
vellut / vogit
entapissat (molles, crin, cingles i folre per a l'entapissat)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 458.1
butaca entapissada de vellut morat amb respatller en lleugera inclinació cap endarrere i seient baix. Potes davanteres en un vogit sinuós i les de darrere igualment en lleugera caiguda. ESTUDI: encara que manté el model isabelí, creiem que la datació és ja de cap a 1900. Model de seient tipus confortable , és a dir, model procedent de França totalment entapissat. Aquest nou model de seient que deixava tot el xassís de fusta amagat sota la roba es va començar a fabricar a partir de la dècada de 1840. Sent aquell segle la gran època dels tapissers en la decoració d’interiors, l’èxit dels confortables va quedar assegurat. S’acompanyaven de passamaneria i serrells, alguns de gran qualitat i elegància. En aquest cas, es tracta d’una peça més moderna i amb poca qualitat artística, tot imitant l’estil isabelí, però ja tardana dintre del segle XIX. Aquests seients s’entapissaven de la següent manera: amb molles ben anuades i cosides a una base de cingles entrellaçades i clavades al bastidor del seient i al del respatller, cobertes i encoixinades amb crin de cavall (pèls del bescoll i de la cua de l’animal). Damunt una roba que feia de folro es cosia i clavava a l’estructura de la fusta deixant la peça llesta per acollir la tapisseria escollida. L’arpillera també era un material que s’utilitzava en aquest tipus de seients. Per donar-li confort i condició de tou, les peces bones duien, sota el folre, un recobriment de fibra natural de cotó, més tard substituïda per la buata.