Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira de piano
Autoria
Thonet (autentificat)
Datació
circa 1900
Materials i tècniques
fusta / corbat, tornejat (per a l'estructura)
fullola / perforat (per al seient)
Lloc d'execució
Àustria
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 454
seient vogit en forma de cor en contraxapat perforat que dibuixa una lira i clavat a un vestidor de fusta. Potes davanteres de secció circular en lleuger sable i les del darrere en lleugera caiguda que es prolonguen per configurar els muntans del respatller i el travesser superior, tot en una sola fusta de secció circular. Per la part interior del respatller corre una altra fusta corbada en forma de cor. Les potes s’uneixen per la part alta per una xambrana corbada en forma d’anella. ESTUDI: consulteu l'estudi de la fitxa amb número de registre 418. Si tenim en compte les necessitats de la vida quotidiana de l’època, Thonet va dissenyar mobles funcionals per a la societat de nivell mig. A l’Àustria del segle XIX la música era una activitat més que habitual, i tocar el piano i d’altres instruments una pràctica generalitzada. És així que en els seus catàlegs va oferir aviat diversos mobles per tocar el piano, especialment cadires altes de diversos models. Les altres fàbriques de moble corbat també van oferir models de tamborets de músic i cadires de piano.