Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
piano
Autoria
Boisselot Fils & Cie. (autentificat)
Datació
1870 - 1890
Materials i tècniques
fusta / tenyit (com a fusta principal)
llautó (a l'interior)
mecanisme (per al teclat)
emmotllat (per als canelobres, les anses, l'ull de pany i els pedals)
emmotllat (per al plat dels canelobres)
xapat, motllurat, tenyit, talla aplicada i ennegrida
Lloc d'execució
França
Barcelona
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 453
piano de caixa harmònica vertical amb dos pedals. La caixa de ressonància és de fusta, es tanca amb una clau i es recolza sobre dues mènsules en forma de potes decorades amb fulles d'acant. Té una ansa de metall a cadascuna de les dues cares laterals i dos canelobres amb plats de vidre del mateix material a la part frontal. A la part interior de la tapa del teclat hi apareix la marca d'autoria. La part frontal s'ha dividit en tres plafons llisos. Coronant el piano hi havia una motllura però ha caigut. No funciona. ESTUDI: la fàbrica francesa de pianos Boisselot i Cia va ser fundada a Marsella per la família del compositor i industrial Domènec Francesc Xavier Boisselot (Montpeller 1811 - Marsella 1893). L’any 1848, Boisselot va obrir una sucursal fabril i de venda a la ciutat de Barcelona. La fàbrica es trobava al carrer Ponent i la botiga al carrer Ample, a la mateixa casa on l’instrumentista de cambra Francesc Bernareggi fabricava tota mena d’instruments de vent i boles de billar de vori. Com a ebenista especialitzat en pianos, Boisselot va obtenir medalles d’or a les exposicions universals de París del 1844 i 1849. Així mateix, Boisselot fou guardonat a l’Exposició Universal de París del 1855.