Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
gerro
Datació
segona meitat segle XIX
Materials i tècniques
pisa / emmotllat, pintat a mà, daurat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 450.2
recipient d'opalina blanca amb peu, cos lleugerament troncocònic que s'estreteix ràpidament donant pas a un coll cilíndric amb una ampla vora rinxolada. Pel que fa a la decoració es pot destacar el motiu floral central, una flor blava amb unes fulles verd fosc, i l'anella daurada que separa la part superior del cos del coll. ESTUDI: l’opalina és un vidre blanquinós i iridescent d’aspecte finament lletós, que per la seva traslluïda aparença sembla òpal. Es va utilitzar per fer recipients o altres objectes decoratius. És una tècnica aplicada al vidre que li dóna un color general de base que fa que simuli porcellana fina. Una tècnica comú del XVIII que a l’època isabelina torna a agafar impuls en tallers més o menys industrialitzats, posant-se novament de moda a un preu més assequible. A La Granja, als tallers reals, també se’n feien.