Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llum de sostre
Datació
circa 1930 - 1950
Materials i tècniques
vidre / emmotllat, tallat
mecanisme elèctric / tallat
metall / emmotllat
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 444
llum de sostre amb una tija en diferents formes esfèriques de vidre de dissemblants mides superposades, que moren en un culdellàntia de metall folrat de vidre, on neixen els nou braços de llum. Enriquida amb plats, rosari i llàgrimes facetades de cristall tallat. El culdellàntia acaba amb un penjoll cilíndric. Cadascun dels braços, de recorregut sinuós, s’electrifica a partir de nou bombetes en forma d’espelmes. ESTUDI: encara que aquest llum ja està pensat per a l’ús elèctric, conserva les formes de les aranyes d’espelmes del segle XVIII. Aquest tipus d’aranya amb llàgrimes que mantenia l’elegància dels models que venien del segle XVIII, va canviar poc al llarg del temps i va seguir tenint molt d’èxit a la llar burgesa de la primera meitat del segle XX, ja amb electricitat, però mantenint qualitat i prestigi. Només l’evolució cap al funcionalisme i racionalisme va fer canviar de forma dràstica els dissenys dels llums de sostre. Des del segle XIX la producció era majoritàriament industrialitzada i només el muntatge es feia manualment.