Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Trobada de Rafael i Miquel Àngel
litografia a color emmarcada
Datació
mitjan segle XIX
Materials i tècniques
fusta / litografia a color
vidre / pintat, daurat
aquarel·la / emmotllat, daurat
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 442
litografia a color sostinguda per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de guix emmotllat i amb una decoració de rocalles i flors i una sanefa interna de fulles d'aigua. Tot el marc ha estat pintat amb daurat. Destacar que entre el marc i la làmina resta un espai pintat amb negre i uns roleus amb fulles daurades. L'escena l'hem de situar en un context artístic ja que com a fons s'aprecien palauets i escultures i algunes de les persones que hi transiten porten carpetes grans a les mans. L'escena capta l'instant en que Miquel Àngel, d'alt d'una escalinata i amb una figura entre les mans, mira enfadat, amb ràbia, a un expectant Rafael que està assegut a la part final de l'escalinata i amb un bloc de fulls a les mans. ESTUDI: la transcripció de l’anècdota de la trobada de Rafael i Miquel Àngel a Roma: “Una mañana se cruzaron en el patio del Vaticano; Miguel Ángel se encaminaba solo a su trabajo de la Capilla Sixtina y Rafael a las Estancias rodeado de sus numerosos discípulos; al verles, Miguel Ángel le dijo: “Vas con tu corte, como un príncipe”, replicando Rafael: “Y tú solo como el verdugo”. La tècnica del marc és la mateixa del núm. registre 439.