Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
bust d'Agustí Duran i Sanpere
escultura
Autoria
Charles Collet (autentificat)
Datació
tercer quart segle XX
Materials i tècniques
bronze / fosa
marbre / tallat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 434
bust de bronze original d'Agustí Duran i Sanpere de l'escultor suís que s'establí a Barcelona, Charles Collet. El bronze està fixat sobre una peanya de marbre verd amb vetes blanques. ESTUDI: Charles Collet és un escultor suís (Onex, Ginebra 1902-Barcelona 1983) que treballà al taller de l’escultor Corberó i de l’orfebre Ramon Sunyer. L’any 1928 es presentà a una exposició col•lectiva de les galeries Dalmau. El 1929 esdevingué professor de l'Escola Massana. Durant la Guerra Civil de 1936-39 tornà a Suïssa, i el 1947 fou un dels fundadors del Cercle Maillol. Ha exposat a Barcelona, Ginebra, Milà, Zuric, Palma, Lucerna, etc., i ha participat en tots els Salons de Maig de Barcelona (1957-66). Participà del noucentisme tardà i evolucionà cap a formes més estilitzades i esquemàtiques, de superfícies rugoses i estructura angulosa, que, emprant el plom, el ferro, etc., sovint voregen l'abstracció. La seva dona, Eugénie Millioud, coneguda per Ninon Collet (Ginebra 1903-Barcelona 1973), ceramista i orfebre, es presentà i exposà sovint amb ell; el 1943 es presentà com a pintora a Barcelona. Cal destacar les obres de temàtica de retrat, a les quals es va dedicar molts anys, particularment en bronze amb una gran qualitat. Una important mostra és el bust del rei Joan Carles I d’estil expressionista, que estava situat a la plaça del Rei de Sant Cugat del Vallès realitzat l’any 1976, com encàrrec de l’últim ajuntament franquista una vegada restaurada la monarquia a l’Estat espanyol. La Galeria de Vilanova (Vilanova i la Geltrú), el febrer de 1982, va dedicar a Charles Collet una antològica de pintura i escultura (1930-1945): José Luis Muñoz: L’escultor Charles Collet.