Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
escriptori-secreter de tambor en cilindre
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta (com a fusta principal)
sapel·li (per als interiors)
vidre (per a la sanefa embotida amb filet de banús i boix)
mecanisme obertura (per als tiradors, l'escut de pany, les frontisses de compàs i la guia per on corre el tambor)
bisellat (amb solució metàl·lica per al mirall)
xapat, tornejat, vogit, marqueteria de banda
Lloc d'execució
Espanya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 425
escriptori amb tapa de quart de cilindre. El pany centrat al frontis de la cintura que dóna suport a unes esveltes potes afusades de secció circular unides per xambrana en H calada que dibuixa una anella al centre. Sobre el tauler corre un calaix a cada banda, tiradors d'ansa, que flanquegen un mirall ovalat i bisellat que decora el centre del plafó vogit i que recolza el moble a la paret. L’exterior de la tapa amb una banda de marqueteria que l’emmarca. Obre per dos tiradors de pom estirant el tauler, on un bastidor de fusta emmarca un vidre que protegeix un fons de color verd. L’interior amb un compartiment central flanquejat per altres dos més petits, sobre el calaix. ESTUDI: moble que segueix les propostes angleses del període Eduardí. Aquest estil que es va desenvolupar a començament del segle XX, recupera l’estil pràctic funcional i elegant del neoclassicisme anglès, que simplifica les formes i decoracions per tal d’adaptar els mobles a les necessitats de les llars urbanes de classe mitja del moment. Aquest moviment va tenir una gran difusió en el mobiliari domèstic coetàniament a l'estil modernista. El fet que els interiors estiguin construïts amb fusta de sapel·li ens fa datar el moble entrat el segle XX. En els períodes anteriors aquesta fusta no s’utilitzava. Tot el sistema constructiu es mostra plenament industrialitzat.