Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
armari de lluna
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta (en massís i en xapa com a fusta principal)
vidre (per als interiors)
emmotllat (per als tiradors, l'escut del pany, els panys i les frontisses)
platejat (i solució metàl·lica per al mirall)
vogit, talla incisa, talla aplicada, tornejat, motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 421
armari de planta rectangular amb frontis que obre per una única porta amb mirall. Per sota corre un calaix tot el llarg amb el centre del frontis decorat amb una talla aplicada que representa una estrella flanquejada per fulles. El perímetre del calaix motllurat. El moble se sustenta per quatre potes, les davanteres tornejades. L’entaulament amb el centre del fris amb dues mènsules que flanquegen una sanefa de fulles de tres pètals, i per sobre de la cornisa el decora un alt coronament d’elements geomètrics amb una baguet central flanquejada per fulles i coronada en arc i amb mènsules a cada costat en forma de quart d’arc envoltat d’altres elements vegetals. Tot ell guarnit amb fulles de diferents dissenys. Una copa tornejada remata els dos angles superiors davanters. ESTUDI: sobre els armaris de lluna, consultar la fitxa 242, armari de la cambra blava. Les diferents peces estructurals de l’armari se subjecten entre si mitjançant quatre grans cargols d’unió, formats per pern i femella, ubicats a l’interior dels costats del mateix que sustenten l’entaulament amb dits costats, el darrere encaixat i la part baixa contenidora del calaix que descansa sobre les potes. Una construcció que al no utilitzar la cola permet a perpetuïtat un fàcil muntatge i desmuntatge del moble. Igualment els llistons dentats interiors permeten regular l’alçada dels prestatges, la qual cosa dóna molta facilitat a l’hora de variar-ne la posició. Tot plegat està dissenyat per una fàcil construcció i muntatge, però també per un pràctic ús de l’armari. Els interiors de l’armari es mostren d’una fusta més clara en contrast amb la de l’exterior i no duen cap tipus d’acabat com era habitual en aquesta tipologia moble. Per regla general la majoria d’armaris els mostraven sense acabar, solament s’acabaven els de més categoria, com és el cas de l’armari que es troba a la cambra blava. La part de sota els cantells de l’entaulament ensenya els forats on s’emmetxaven les columnes que duia en origen, avui perdudes.