Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
canapè
Datació
tercer quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / vogit (per a l'estructura)
cànem / vogit (per a l'estructura)
vogit (per a l'estructura)
vogit (per a l'estructura)
vogit (altres fustes sense identificar per a l'estructura)
embogat (per al seient)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 39
canapè de quatre places amb seient embogat sobre quatre potes de secció rectangular. Els braços, amb suau moviment excedent, acullen un plafó entre dos travessers deixant un espai buit sense arribar al seient. El respatller, de quatre seients individuals en forma de lira amb un travesser ample vogit, deixa al centre una cartel·la rectangular decorada amb marqueteria que representa una roseta envoltada de fulles i emmarcada amb una sanefa vegetal. El seient es cobreix amb coixí i una funda d’època posterior. ESTUDI: isabelí tardà. La funda i el coixí no corresponen. La forma es va començar a fer a l’època de Ferran VII, amb la lira d’influència clàssica que a l’època isabelina va perdre la inspiració clàssica per omplir-se d’elements naturalistes. La marqueteria, que és la tècnica reina del mobiliari isabelí, amb bon nivell d’execució, en aquest cas és molt esquemàtica, tot indicant una datació tardana, ja dintre del tercer quart de segle. La boga o bova o balca és una planta de la família de les Tifàcies que es troba a la vora dels aiguamolls. Les seves llargues fulles s’utilitzen artesanalment d’antic per a trenar els bastidors dels seients embogats o embalcats. Primer es trenen simultàniament les quatre cantonades, mantenint una certa tensió a l'hora de passar la fibra a fi que quedi rígid, i una vegada constituïdes aquestes, s’entrellaça la resta dels seient fins acabar al centre segons model.