Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
escrivania
Autoria
A. Milliot (autentificat)
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta / vogit, tornejat, motllurat (possiblement castanyer)
ferro / colat, policromat
vidre / emmotllat, tallat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 370
l'objecte consta d'una estructura de fusta sobre la qual trobem: dos vasos, un rebaix ovalat a la fusta i una figura de ferro que representa un cavall. El plafó de fusta presenta dos nivells; al primer hi ha un petit rebaix ovalat en el qual s'hi guardava petits objectes com clips, gomes,... A darrere, en el segon nivell, trobem un cavall policromat flanquejat per dos vasos de vidre, segurament es tracta de dos contenidors de tinta. S'encaixen en un petit rebaix, tenen perfil campaniforme i tenen tapa amb una decoració geomètrica. La figura del cavall està dreta i descansa sobre una peanya de ferro i va guarnida amb les morralles, uns faldons, la sella i un violí. Tot i que sembla una peça massissa en realitat és un contenidor; la sella i el violí s'alcen i deixen al descobert un espai buit, és a dir, fan de tapa. L'estructura té quatre potes esfèriques.