Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira de braços
Datació
1920 - 1950
Materials i tècniques
fusta / vogit, tornejat (com a fusta principal)
teixit (per als interiors)
entapissat (cingles i tatxes de metall per a l'entapissat sense molles)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 368.2
cadira de braços de planta rectangular. Les quatre potes amb tornejat de rosari i elements paral·lelepípedes coincidint amb els daus d’emmetxar, i amb peus cònics. Les potes del davant pugen com a suport del braç i s’uneixen amb xambrana de contorn inferior vogit. Les potes davanteres s’uneixen a les del darrere per xambranes en rosari. Els muntants del respatller es configuren com a prolongació de les potes del darrere i s’uneixen per dos travessers que serveixen de bastidor del respatller entapissat i es rematen en terminacions tornejades. El seient igualment entapissat en un bastidor amb un teixit de dibuix floral clavat mitjançant claus de cabota rectangular en flor. Els braços neixen per sota el teixit del respatller. Es prolonguen en línia recta fins més enllà de les potes davanteres per acabar en una empunyadura arrodonida, i inclouen una motllura en quart de bossell tot al llarg del cantell exterior. ESTUDI: reinterpretació de les cadires de braços barroques del segle XVII. La interpretació del segon quart del segle XX com és habitual en les recreacions d’aquesta època se subratlla en les tècniques decoratives del període imitat. Si bé el tornejat salomònic és un element constant en el segle XVII no és comú trobar aquesta tècnica en les cadires d’aquella època. Tot i més. És una saturació de decoració com si es volgués enriquir més que com eren d’origen; com per exemple, els claus de cabota decorada. Habitualment aquestes cadires formaven part de despatxos complerts amb llibreria i taula. Com seria també el cas de la taula que es troba al despatx.