Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llibreria (o biblioteca)
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / xapat, tornejat, motllurat (com a fusta principal)
llautó (per als interiors)
emmotllat (per als tiradors)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 367
estructura amb cinc prestatges a tot el llarg, d’alçada regulable, i tres calaixos iguals que obren per sota l’últim prestatge. Els calaixos centren dos tiradors d’ansa cadascun. Els muntants en forma de mitja pilastra acanalada a tres quarts de la seva alçada amb incisió que simula pedestal a la part inferior. Els capitells suggerits a partir de dos botons tornejats. L’estructura es remata amb una cornisa amb motllures mixtes i amb un sòcol motllurat amb quart de bossell sobre potes tornejades de llentia. ESTUDI: als capitells dels muntants s’observen unes bagues que segurament devien aguantar unes cortines per preservar els llibres de la pols. Moble funcional que segueix la tradició dels mobles de despatx, però de disseny molt senzill i sense interès artístic.