Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llibreria (o biblioteca)
Datació
1940 - 1960
Materials i tècniques
fusta (com a fusta principal i per als tiradors)
llautó (per als interiors)
vogit, tornejat, motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 366
estructura formada per dues parts sobreposades que descansa directament sobre un alt sòcol recte. L’inferior amb dues portes d’armari que flanquegen un buc més ample amb quatre calaixos sobreposats que obren per tiradors d’ansa fixa de fusta. La part superior, de prestatges oberts, s’organitza a partir d’una cornisa motllurada i un calaix que corre a tot el llarg i que fa a la vegada la funció de travesser superior dels dos tempanells que separen les tres seccions de prestatges seguint la mateixa mida que les tres parts del cos inferior. Tots els cantells frontals de les diferents parts del moble mostren una decorativa doble motllura plana i els cantells davanters dels muntants una motllura arrencada. ESTUDI: moble que deriva en estructura dels mobles de despatx americans que es van difondre des de finals del segle XIX, per tal de donar servei a les oficines de les fàbriques i grans empreses. A mitjan segle XX aquests mobles es fan més sòlids i compactes, tot seguint una moda internacional. Fàbriques locals seguien aquesta moda. Creiem que aquest exemplar podria ser de Catalunya.