Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Relleu emmarcat de Sant Jordi
relleu
Autoria
Pere Corberó Casals (escultor, pintor, repussador, autentificat)
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
metall / fosa
fusta / tenyit
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 364
relleu en metall fixat a un plafó rectangular de fusta. El cavaller sosté una llança i un escut; atributs que ens indiquen que es tracta de sant Jordi. El cavall és alat i trepitja una figura/animal indeterminat. La figura principal està inserida dins un cercle que a la vegada està dins un quadrat. En l'espai que resta entre el cercle i el quadrat, als angles, hi ha una cara de sexe indeterminat. Tot el relleu, tant el fons de la part interior, on hi ha el cavaller, com l'exterior, l'hipotètic marc, està profusament decorat amb palmetes, una estructura arquitectònica que recorda traceries gòtiques. ESTUDI: Pere Corberó Casals era pintor, escultor i repussador de la primera meitat del segle XX a Barcelona. Va néixer a Lleida el 1877. Va presentar diverses obres repussades en coure i llautó en la V i VI Exposición Internacional de Bellas Artes celebrades a Barcelona el 1907 i el 1911. Va fer obres per al Palau de Pedralbes i per a l'Ajuntament de Barcelona.