Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Retrat de señorita R. D.
dibuix a la sanguina emmarcat
Autoria
Josep Buyreu Marí (pintor, autentificat)
Datació
1944
Materials i tècniques
fusta (en regruix de castanyer)
vidre
paper / dibuix a la sanguina
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 358
paper sostingut per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de fusta envernissat. Dibuix amb sanguina de mig cos i de perfil d'una filla d'Agustí Duran i Hermínia Grau. ESTUDI: Josep Buyreu Marí va ser un pintor del segon quart de segle XX, nascut a Barcelona el 1914. Deixeble de Juan Vila i de Joaquim Mir. Va cultivar especialment el paisatge. Va exposar per primera vegada el 1935 a Torroella de Montgrí. El 1946 va presentar un conjunt de dibuixos, aquarel·les i pastels a les Galerías Franquesa de Barcelona i el 1948 va celebrar una exposició de gouaches, aquarel·les i dibuixos a la Sala Rovira. Va morir el 25 de desembre de 2007 als 93 anys a Barcelona.