Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula-cosidor
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / vogit (com a fusta principal)
pi flandes (per als interiors)
motllurat, emmotllat (per a l'escut dels panys, els panys i la frontissa)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 35
taula de tauler rectangular amb barana de fusta al contorn. La cintura amb dos calaixos superposats sobre quatre potes de secció quadrada en lleuger moviment excedent al peu. S’uneixen per un prestatge que fa de xambrana. Els frontals dels dos calaixos centren un escut de pany rectangular. El primer compartimentat i a la part interior del seu frontis mostra una placa que gira mitjançant una frontissa per extreure el buirac o coixinet de les agulles. ESTUDI: moble d’us quotidià de nivell mig-baix. El cosidor jugava un paper molt important en la vida quotidiana de les dones burgeses. L’estètica d’aquet moble representa l'última etapa del mobiliari modernista als voltants de la Primera Guerra Mundial. Es tracta d’una peça construïda ja en fusta de faig, la qual cosa situa la franja de construcció a partir dels anys 10-30 que és quan aquesta fusta comença a irrompre i passa a formar part del repertori de fustes que freqüentment estructuren els mobles catalans. Les fustes clares, aplicades a mobles de dissenys lleugers, s’imposaren fugint de la foscor i la rigidesa que proporcionaven les fustes fosques i els models sobris dels darrers temps. La fusta de faig a partir de llavors, tant es troba en les peces moblades lluint el seu aspecte clar natural com sovint amb altres aspectes tenyits que assoleix fàcilment amb bons resultats. Empreses com ara Reig, o Vda de José Ribas van produir i comercialitzar mobles pràctics d’aquest tipus.