Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
faristol de taula
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
llautó / emmotllat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 344
bastidor metàl·lic sense peu que forma un pla paral·lel al terra, a un d'inclinat s'hi recolza el missal. Les dues làmines que conformen els dos plans es fixen per un extrem, un dels costats més llargs, mitjançant una frontissa. La decoració és calada. Així doncs, als motius decoratius de la làmina que conforma el pla inclinat hi trobem un cercle inscrit dins un rectangle (al perímetre de la làmina) dins el qual hi ha l'acrònim de Jesucrist, JHS, i una creu. En l'espai que resta entre el cercle i el rectangle hi trobem una decoració vegetal que ens remet a flors d'opi i a glans. El perímetre està reforçat amb una sanefa adornada amb mitjes cascarilles. A la làmina rectangular que conforma el pla paral·lel al terra s'hi inscriu un rombe amb els costats corbs. Per tal d'aguantar la Bíblia sobresurt, del mateix costat on hi ha la frontissa, una tira de llautó on s'hi ha calat una creu amb els braços corbs inserida dins una circumferència, el motiu es repeteix.