Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
reliquiari emmarcat
Datació
segle XVIII
Materials i tècniques
pi
cartó / encolat, daurat
paper pintat / encolat, aquarel.la (aquarel·la pintada sobre paper pintat i encolat)
paper escrit / tinta
teixit / encolat
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 333
reliquiari múltiple que formalment recorda un quadre. A la part central hi destaca un cercle de paper on s'hi ha escrit "VENI LUM C. ORDIUM" i s'hi ha dibuixat el Sagrat Cor i l'Esperit Sant. Envoltant la part central trobem unes petites cartel·les on s'hi ha escrit: S. Honorum.M, S.Venulta, S.Adauettim, S.Lucens M, Ste.Rofe, C.Ste.Ursule, S.Juconchius, S.Relique, S.Conftanise i Agnus dei. Les relíquies semblen les pedres que protegeixen les cartel·les. Tot el fons està folrat amb teixit vermell i hi ha una gran profusió de motius decoratius daurats realitzats amb tires de cartó enrotllades, en forma de petites esferes, branquillons, etc. ESTUDI: peça interessant però molt malmesa. Ha perdut les relíquies. Convindria tornar a posar el vidre que la protegia, a fi d’evitar la dipositació de pols.