Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cistell
Datació
1940 - 1960
Materials i tècniques
CERÀMICS / vidrat, esmaltat a mà
refrectari (a l'ansa)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 33
recipient de base ovalada en forma de cistell decorat a l'interior amb sanefes d'ondes en verd, groc i blau, amb un ribet en blau sobre un fons color llet. L'exterior decorat amb successius fins gallons. ESTUDI: l'empresa de ceràmica Schraberg d’Alemanya va ser creada el 1820 per Isidor Faist que va néixer a Nordrach. Aquesta va ser la primera empresa de ceràmica de la zona de Württemberg. La zona era bona ja que cobria les necessitats: el castell Schramberg estava buit i oferia espai i als voltants es trobava materials naturals per a la bona qualitat de la pasta, així com fusta per als forns i aigua del riu Schiltach. El 1912 l'empresa va ser venuda als germans jueus Moritz i Leopold Meyer que introduïren la marca SMF. L’empresa es va transformar en G.m.b.H. el 1918. Els germans Meyer van buscar sempre nous dissenys i d’aquesta manera van estar a prop de les propostes de la Bauhaus. Amb la pujada del regim nazi, els germans Meyer es van veure forçats a vendre l’empresa i exiliar-se a Anglaterra, però després de la guerra, el 1949, Peter Meyer va retornar a Alemanya amb la seva família i se li va permetre reprendre l’activitat a l’emrpesa fins el 1980 que va morir. L’empresa va tancar el 1989.