Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula auxiliar
Datació
primera meitat segle XIX
Materials i tècniques
pi
pigment
pintura a l'oli de llinosa
porcellana (per al tirador)
metall (per al tirador)
tornejat, tallat (T. Fusta), imitació de fusta (imitació amb la tècnica de la cervesa)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 321
taula de tauler rectangular sobre cintura que inclou un calaix en el frontis que obre amb pom de porcellana blanc. Descansa sobre quatre potes paral·lelepípedes a l’alçada de la cintura, una banda tornejada per sota i, a la major part del seu recorregut, facetades esveltament per acabar en peus de gerro. Tot el moble acabat en imitació de fusta amb les seves vetes i nusos com si fos noguera. ESTUDI: constructivament és molt senzilla, com l’altra taula que subjecta l’altra escaparata, però en aquest cas el moble és més antic i la fusta s’enriqueix amb la sempre atractiva tècnica decorativa d’imitació de fusta, feta a la cervesa. Especialment quan conserva l’acabat original com és aquest cas. Segueix la mateixa tècnica pictòrica que la vitrina del despatx. Consultar l'estudi de la fitxa amb núm. de registre 764.