Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
reclinatori
Datació
primera meitat segle XX
Materials i tècniques
noguera / tornejat, vogit, talla incisa (per a l'estructura)
vellut / teixit, entapissat, passamaneria (cingles, molles, crin i galó de passmaneria per a l'entapissat)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 316.2
recolzagenoll de planta trapezoïdal entapissat en vellut vermell amb cintura vista i potes davanteres tornejades. Les del darrere de secció quadrada en lleugera caiguda es prolonguen per configurar els muntants del recolzabraç. A mitja alçada s’uneixen per uns travessers llisos que emmarquen una creu llatina tallada. El recolzabraç, també entapissat, obre per mitjà de frontisses en forma de compartiment paral·lelepípede amb tapa superior. ESTUDI: els reclinatoris són seients especialment dissenyats per poder agenollar-se en el seguiment dels oficis religiosos. Es troben a esglésies, però especialment a capilles privades on és més comú que els fidels seguin en seients individuals que en bancs comuns. Al ser peces d’ús privat, inclouen un compartiment superior per guardar objectes personals religiosos, com ara rosaris, medalles, estampes o els cantorals. L’entapissat de molles del recolzagenolls segueix el mateix format i manera de fer que les cadires entapissades del mateix període. Teixit que recobreix unes molles farcides de crin, cosides a unes cignes de subjecció i clavades a l’estructura del bastidor del seient.