Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
prestatgeria
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta (fustes tenyides sense identificar per a l'exterior)
emmotllat (per als tiradors, els panys i els escuts de pany)
xapat, tallat, talla aplicada, motllurat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 306
estructura formada per dos bucs paral·lelepípedes units per dos llargs prestatges superposats i un plafó que permet recolzar el moble a la paret. Cada buc organitzat amb una porta sobre dos calaixos superposats. Decorat el frontis amb talla aplicada amb elements vegetals i la porta amb dos arcs de mig punt sobre pilastres adossades i tallades en elements vegetals. El cantell dels muntants i travessers del moble es decoren amb talla en unglades a cop de gúbia. ESTUDI: en el segon quart de segle XX, per influència del noucentisme, a Catalunya es van dissenyar molts mobles que recuperaven decoracions pròpies catalanes del passat. Les caixes van ser un dels mobles d’inspiració més usuals. No es veu cap manera de penjar. Segurament anava damunt algun altre cos. És un moble de despatx del segle XX que reinterpreta l’estil renaixement català.