Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
almorratxa
Datació
segona meitat segle XX
Materials i tècniques
vidre / bufat a mà, decorat amb fils de vidre
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 300
recipient de perfil irregular, lobular. Format per un peu de base rodona, un cos esfèric i un coll esfèric del qual en surt verticalment un element cilíndric, com un coll habitual. El peu no és cilíndric, sinó que està format a partir de dos elements esfèrics. Del cos destaquen, en vertical, deu sortints, és un element decoratiu, i quatre brocs, quatre petits i estrets tubs. ESTUDI: l’almorratxa és un recipient de vidre en forma d’ampolla del qual surten uns petits brocs. S’omplia de perfum i s’adornava amb cintes per a festes populars. Antigament els nois ballaven amb les almorratxes i mullaven amb el perfum les noies. En alguns pobles de Catalunya s’ha reprès la tradició. En aquest cas és una reproducció de les almorratxes tradicionals catalanes, però feta sense gran finor.