Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
rellotge de paret
Datació
1920 - 1930
Materials i tècniques
fusta / vogit, tallat, motllurat (com a fusta principal)
metall (i altres fustes per als interiors)
emmotllat, esmaltat, imprès (disc horari de metall i números impresos)
emmotllat (les plaques inscrites interiors)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 30
rellotge de paret amb la caixa del disc horari de contorn sinuós i coronament amb cornisa que s’obre en arc de mig punt per incloure una petxina tallada. El marc que envolta el disc horari decorat amb talles vegetals aplicades als quatre cantells, obre en forma de porta. El vidre deixa veure el disc horari envoltat per una corona cilíndrica amb metall daurat que contrasta amb el platejat del disc, on les hores es mostren en números àrabs. Els costats de la caixa amb finestres de vidre rectangulars. Per sota d’aquesta estructura se sustenta la caixa del pèndul paral·lelepípede amb base i cornisa motllurades. El frontis obre en forma de porta amb el marc amb pilastres adossades i travesser superior vogit en ballesta. El pèndul en forma de disc de metall daurat. A l’interior es troben les plaques inscrites cargolades a la part de darrere. ESTUDI: a dins duu una placa inscrita. Rellotge pendular de paret. Les flors de la placa amb la marca tenen encara un regust modernista i el semicercle és més alfonsí. Construcció molt senzilla. Un moble venut als magatzems El Siglo de Barcelona, com altres peces de la casa.