Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula
Datació
segle XVIII
Materials i tècniques
noguera / vogit, tornejat (com a fusta principal)
tenyit
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 295
taula rectangular. Potes de lira amb cap de gall reforçades al mig per muntant tornejat, unides entre si per creuera de fusta, que surt del centre de la xambrana i arriba a sota el tauler. ESTUDI: el tauler, la creuera i els travessers on neixen les potes són del XX i la resta del XVIII. Aquest model de taula era coneguda a l’època com a bofet i en castellà bufete, nom que res té a veure amb el mot francès bufet, sinònim d’aparador. Per aquest terme s’entén un model de taula de mida mitjana que servia principalment per treballar o també per posar com a suport d’una escaparata. Les potes de lira es van generalitzar al Mediterrani al llarg del segle XVII i seguiren en vigor durant el segle següent. Així les podem trobar a la península italiana, la Península Ibèrica, les Balears, etc. El model català i també aragonès es caracteritza per col·locar un muntant entre les potes corbes. En aquest cas es tracta d’un muntant tornejat de qualitat, que serveix per donar més solidesa a la taula. Un altre element característic de la Catalunya és el perfil de la part alta de la lira, en forma del que es coneix habitualment com a cap de gall.