Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
armari arxiu
Datació
segle XVIII
Materials i tècniques
caoba (per a l'estructura)
ferro (per a les portes)
tenyit (per a alguns afegits)
forjat (per a la barra lleva i les frontisses)
motllurat, tallat
Lloc d'execució
Catalunya
Núm. de registre
MCC 293
armari paral·lelepípede amb dues portes al frontis decorades a l’exterior amb falsos plafons entre bastidor amb el contorn interior motllurat. Obre per frontisses de pala amb el cap de magrana i amb barra lleva i pany de planxa de ferro ovalada. Coronat per un fris dentat i cornisa motllurada. Descansa sobre potes molt planes que simulen garres. L’interior amb un tempanell que divideix el moble verticalment i dóna suport als prestatges i als altres petits tempanells. ESTUDI: és un moble arxiu construït a partir de peces de diferents èpoques reaprofitades i acabades de tal manera que s’aconsegueix l’unitat del conjunt. Les portes són la part més antiga; possiblement formaven part d’un armari del segle XVIII català, construït amb el sistema propi i tradicional de Catalunya de simulació de plafons. El buc de pi, per contra, podria ser algun arxivador del segle XIX, al qual se li ha canviat les alçades dels prestatges. Per adaptar les portes al buc, s’ha canviat les frontisses. En el moment de fer aquest nou moble ja dins el segle XX, s’ha afegit l’entaulament, les potes i els llistons que reforcen els costats i simulen el bastidor. Igualment s’ha tenyit tot l’exterior per aconseguir un acabat homogeni a l’antiga noguera de les portes. En el segle XVIII, aquesta tipologia de moble era coneguda pel nom de canterano i molt sovint es col·locava sobre un escriptori. Es troben moltes referències a la documentació i servia principalment per guardar els papers importants i documents dels patrimonis familiars.