Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Marededéu amb Nen
escultura
Datació
segle XX
Materials i tècniques
guix / emmotllat
Lloc d'execució
Barcelona
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 291
escultura policromada d'una Marededéu asseguda amb el Nen sostingut amb el braç esquerre i amb la mà dreta sosté la bola del món. El Nen alça la mà dreta per fer el senyal de beneir i amb l'esquerra sosté el llibre. La Verge porta un mantell que es retingut per la corona. Les dues figures porten la mateixa túnica amb els mateixos ornaments. Tots els elements són de guix. ESTUDI: anunci de la Casa Oliva a la Gaseta de les Arts de 15/09/1926, any III, núm. 57 on s’especifica que el tipus de material és “pasto”; és a dir, un material basat en el guix: ANTIGA CASA A. OLIVA T. Priu Mariné Taller de daurats • Altars • Imatges Decoració i reproducció en pasto d'objectes d'art antic i modern Coso especial per o la restouració de retou/es ontics Consell de Cent, 368 TELÈF. 2002 S. P. (entre lluch i Girona) BARCELONA