Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Carolus V
escultura
Datació
segona meitat segle XX
Materials i tècniques
pintura / llavorat, platejat (per a l'escultura)
ferro (per a les aplicacions)
vellut / encolat (envellutat. Per a la peanya.)
marbre (per a la peanya)
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 280
figura eqüestre damunt una doble peanya. Cavaller guarnit amb l'armadura i la llança sobre un cavall rampant amb uns sumptuosos faldons i morralles. La figura es recolza sobre una peanya rectangular de metall. Els laterals estan adornats amb caboixons que imiten el robí i formes ametllades còncaves. La figura descansa sobre una peanya rectangular de marbre folrada amb paper envellutat, encolat i de color negre per la part inferior. Segons una placa de perímetre irregular la figura eqüestre fa referència a Carolus V, a Carles V. Trobem dues plaques més que ens fan suposar que l'escultura de Carles V és un regal, record, present, a Agustí Duran i Sanpere de part d'Otero, Roig, Montserrat, Castells, entre d'altres (mireu l'apartat de text d'inscripció).