Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
vitrina
Datació
mitjan segle XIX
Materials i tècniques
fusta / motllurat (com a fusta principal)
vidre (per als interiors)
tallat, ennegrit (sense identificar. Per a la talla)
pintura al tremp (per a l'interior)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 279
estructura de caoba de dos cossos d’armari, sobre potes tornejades davanteres L’inferior amb dues portes de fusta emplafonades per sobre de les quals corre una lleixa extraïble. L’interior amb prestatge. Cos superior, més alt, amb portes de vidre amb prestatges a l’interior i cornisa amb motllura de gola amb coronament tallat i ennegrit amb copa central flanquejada per roleus i fulles d’acant. L’interior de la vitrina pintat de color verd. ESTUDI: els vidres es cobrien amb cortinetes segons indiquen les anelles que es troben a les parts superiors de les portes. La seva forma neutra i les mides permetien que es pogués fer servir tant com a vitrina per a objectes de menjador com a llibreria en un despatx. La cornisa mostra una clara influència de l’estètica francesa Louis Felip (1830-45), però les línies tan rectes i la falta de petites motllures perfilant-les, fa pensar que és una producció catalana. Aquest model de vitrina alta amb grans portes de vidre es va difondre durant el segle XIX per guardar objectes de menjador. El coronament, en canvi, mostra una influència del neoclàssic anglès i la seva mida és més estreta que el moble, la qual cosa ens provoca algun dubte sobre si realment és d’origen.