Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
llit
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / tornejat, talla incisa (com a fusta principal)
metall / emmotllat (per als cargols)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 262.1
llit individual amb capçal i peu format per muntants tornejats units per dos travessers que donen suport a un seguit de balustres. El travesser superior del capçal és vogit. El centre, coronat per una sanefa de gallons per sobre d’una decoració incisa amb una flor encerclada i flanquejada per elements vegetals. ESTUDI: llits que segueixen els models alfonsins, però tardans en datació, amb el color clar que s’imposà a començament de segle XX per influència del modernisme. També la simplificació dels motius decoratius i la seva lleugeresa són detalls que permeten relacionar-los amb el mobiliari d'inici del segle XX. Quan al segle XIX es van descobrir els microbis i com es difonien les infeccions, tot un seguit de metges, ingeniers i intel·lectuals van defensar un model de casa ventilada, neta, on entrés la llum i amb mobles de materials que es poguessin netejar amb aigua i sabó. Aquest model de llit tornejat i lleuger, igual que els de ferro, van ser defensats pels higienistes, ja que ajudaven a evitar l’acumulació de microbis i facilitaven l’airejament. Van ser molt utilitzats en dormitoris secundaris i també en hospitals i altres llocs públics.