Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
Sol de mañana
pintura a l'oli emmarcada
Autoria
Josep Mestres Cabanes
Datació
1944
Materials i tècniques
fusta / oli sobre tela
tela / oli sobre tela
emmotllat, pintat, daurat (sobre base de fusta. Per al marc)
vidre (per al marc)
Lloc d'execució
Sant Quirze Safaja
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 252
pintura a l'oli sostinguda per un bastigi rectangular enquadrat en un marc de pasta de guix sobre base de fusta, força ample, emmotllat i pintat de color negre. Se'ns mostra un paisatge muntanyós amb un tortuós camí de terra, en un costat. Al fons els núvols. L'obra està datada, signada i presenta el títol. ESTUDI: a "Josep Mestres Cabanes: una vida dedicada a l’art", del propi Josep Mestres Cabanes, ens diu: Vaig néixer el dia 13 de juny de 1898. Un dia va arribar el Sr. Ciervo al taller i va dir al Sr. Alarma: “He de dir-te una cosa. Hem de posar un nom seriós al Pepet de cara a la seva futura carrera artística. Això de dir-li Pepet no m’agrada ni agrada a ningú. Crec que hauríem de dir-li Mestres Cabanes, amb els dos cognoms, ja que dir-li només Mestres tampoc va bé. Hi ha molts artistes Mestres: Apel.les Mestres, Fèlix Mestres, Mestres Castellví, Mestres Prous, Mestres Gimpera, etc. És millor posar-li també Mestres Cabanes.” El Sr. Alarma va dir: “Ho trobo molt bé. A mi ja feia temps que això de Pepet no m’agradava, ja que està agafant molt prestigi personal, a més de ser el responsable del meu taller”. A més el Sr. Alarma tenia un germà gran a qui deien Papitu i que treballava com a pintor a casa Tolosa. Fou així que em van batejar per sempre amb el nom de Mestres Cabanes que vaig emprar per firmar a partir d’aleshores. ..................................... Vaig pintar les catedrals de León, Toledo, Burgos, Santiago de Compostela i Barcelona, a més de la Basílica de Manresa i la de Sant Marc de Venècia, San Isidoro de León i San Nicolás de Bari. Altres esglésies i ermites que he pintat són: el Vinyet de Sitges, Ripoll, el monestir de Poblet, Sant Pau del Camp a Barcelona, monestir de Montserrat, la Cartoixa de Miraflores i el monestir de Las Huelgas, a Burgos. També he pintat paisatges d’Olot, Pedraforca, Sant Quirze Safaja, Llafranc, Begur, Aiguablava, El Golfet, Sitges, Morella, Manresa, Salellas, Frías, Sant Benet de Bages, Ripoll, Rupit, Picos de Europa, Moià, Banyoles, Covadonga, Santa Maria de l’Estany. I també he pintat paisatges urbans de Barcelona: Port, jardins de la Ciutadella i Montjuïc i el Palau Reial de Madrid, i l’interior del Teatre del Liceu, el saló de descans, les llotges, etc. També he fet molta aquarel·la encara que em vaig decidir finalment per la pintura a l’oli.