Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
taula-cosidor
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / vogit, talla aplicada (com a fusta principal i per als interiors)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 250
taula de planta rectangular sobre quatre potes de secció quadrada en lleuger estípit sobre petits peus de metall en forma de gerro. El frontis obre per dos calaixos superposats d’igual mida. Per sota, les quatre potes s’uneixen per un prestatge amb els quatre punts de suport vogits. El tauler obre per la meitat, cap als costats, deixant a la vista un compartiment ocupat per una safata de fusta subdividida en petits compartiments amb ansa per extreure-la i un buirac cargolat. Les quatre cares de la cintura del tauler i del travesser inferior dels calaixos es decoren per una sanefa de baquetons tallats en relleu. Els interiors es mostren amb la mateixa fusta acabada sense tenyir per contrastar amb l’exterior. ESTUDI: taula-cosidor que mostra la influència del moble funcional americà de roure, així com de les formes racionalistes generades a partir de produccions com ara la de l’escola alemanya de la Bauhaus. D’aquesta manera, el tradicional cosidor ha estat dissenyat sota unes formes austeres, i sota el precepte de la funcionalitat i la durabilitat. El cosidor és una peça clau a la casa burgesa del segle XIX i un emblema del dia a dia de la dona de l'època, bona mestressa de casa. La dona passava hores cosint, sent aquesta una de les funcions principals de les seves tardes diàries. Una activitat que li oferia la compensació de les labors fetes, però que també la lligava a la llar on passava la major part del temps, i la aïllava, al ser aquesta una activitat solitària, a diferència dels homes que practicaven activitats socials, sovint fora de la casa.