Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
aparador-trinxant
Datació
últim quart segle XIX
Materials i tècniques
fusta (com a fusta principal)
marbre blanc
noguera (i altres fustes d'arbre de ribera per als interiors)
xapat, vogit, motllurat, talla, talla incisa, tornejat
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 25
aparador en dos cossos. L’inferior paral·lelepípede amb cantells aixamfranats sobre potes de ceba. El tauler amb marbre motllurat i el frontis amb calaixos a la cintura sobre armari de dues portes. Unes motllures recorren els calaixos i emmarquen el centre de les portes de l’armari. Obren per tiradors d'ansa mòbil i subjecció amb planxa vogida. El pany superior es troba al monjo que separa els dos calaixos. Per sobre del tauler i arrambat a la paret s’alça el cos superior amb dos prestatges. El plafó del darrere, en forma trapezoïdal coronat per cornisa, inclou dos prestatges amb cantells aixamfranats que se subjecten per mènsules en un contorn vogit en roleus geomètrics amb plafons al centre emmarcats per motllures. ESTUDI: a mesura que el menjador es concep com una estança fixa de la casa, es va dissenyant mobles que ajuden al bon ús de l’estança. Encara que hi ha exemplars anteriors, és durant el segle XIX que el menjador s’estructura com una estança fixa amb la taula al centre. Els aparadors, les vitrines i els aparador-trinxants es dissenyen per les empreses de mobles de l’època. En aquest cas es tracta d’un model senzill que combina dos tons de fusta, la noguera i el negre, com trobem a moltes peces de mobiliari català a partir de 1860. Com el seu nom indica, l'aparador-trinxant és un moble que té com a funció principal trinxar la carn, per a la qual cosa disposa d’un tauler, normalment de marbre, que permet treballar amb espai.