Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira
Autoria
Luis Suay Bonora (atribuït a)
Datació
primer quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / corbat, tornejat
tires vegetals / reixeta (per a la reixeta)
Lloc d'execució
València
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 231.6
cadira de fusta corbada i tenyida. Seient circular amb bastidor i reixeta. Potes davanteres de secció circular i amb la part inferior lleugerament en sable. Les del darrere, que es prolonguen per configurar-ne els muntants i el travesser superior del respatller, són en realitat un únic llistó de fusta corbat. Tres balustres verticals en forma de fust uneixen aquest travesser superior amb l’inferior. La xambrana en H es bifurca als extrems en forma de pinça per subjectar-la a les quatre potes. ESTUDI: consulteu els estudis de les fitxes amb núm. de reg. 418 i 48. Aquesta cadira deu ser de Luis Suay Bonora, empresa valenciana de moble vienès que va patentar aquest característic tipus de xambrana en forma pinça. A València es van concentrar les empreses espanyoles més importants de moble vienès amb una molt bona comercialització per tot l'Estat. Cada una intentava patentar elements d’aquests mobles per tal de diferenciar-se i oferir novetats formals i estructurals. A la cintura té una etiqueta trencada on es llegeixen els números: 5 o 3 i el 49, que la diferencia clarament de les 231.1.2.4.5 que no la duen i que tenen la xambrana que uneix les potes diferent.