Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
cadira de braços
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / tornejat, vogit, corbat (tenyit. Per a l'estructura)
tires vegetals / reixeta (per a la reixeta del seient)
cuir (per al respatller)
Lloc d'execució
Catalunya
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 228.2
cadira de braços amb el seient trapezoïdal de reixeta amb el bastidor frontal vogit. Descansa sobre quatre potes tornejades amb balustre unides per xambrana en H. El respatller en forma de ferradura amb fusta corbada on s’emmetxen vares que uneixen el travesser superior amb el travesser posterior del seient. Cinc bandes de pell posades en horitzontal s’entrellacen entre les vares i es fixen amb tatxes als muntants del respatller. El braços neixen a mitja alçada dels muntants del respatller i es prolonguen en forma sinuosa fins a tres quarts de l’alçada del seient on se sustenten per uns suports de planta rectangular. ESTUDI: són versions modernes de la cadira popular anglesa tipus Windsor. Model de seient del segle XVIII que es va seguir produint posteriorment i que simbolitza el mobiliari autòcton del Regne Unit i després també dels Estats Units.