Tornar a inici de pàgina

Museu de Cervera

endavant

enrrere

Tancar

#museuobert

Sobre el projecte

Museuobert.cat és un portal de difusió de col·leccions, que neix amb l'objectiu d'apropar el ciutadà a les institucions culturals, oferint la possibilitat de descobrir les peces dels museus i compartir-les a les xarxes socials.

Davant la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem actualment i el confinament de la ciutadana a casa. Moltes indústries i sectors s’han vist afectats, entre ells el de la cultura, i calen eines per evitar una aturada completa.

La iniciativa neix impulsada per les empreses Nubilum i Coeli, amb l’objectiu d’afrontar el temps de confinament que estem vivint i la necessitat de mantenir oberts els museus que han hagut de tancar les seves portes físiques.

El portal és una eina, que hem posat a disposició del museus, per difondre les seves col·leccions de forma ràpida i senzilla. Cadascun d’ells ha escollit la informació que vol mostrar: una imatge amb una breu descripció de l'objecte (cartel·la) tal com si estigués exposada en una de les seves sales. En l’actual situació ha primat l’agilitat per sobre de l'exhaustivitat.

#museuobert convida a perdre's per les col·leccions dels museus i a compartir les troballes a les xarxes socials, un dels canals de comunicació més potents en aquests moments de quarantena.

Coeli és una solució al núvol per difondre, documentar i gestionar les col·leccions patrimonials de forma àgil i intuïtiva.

Nubilum Té com a missió integrar el coneixement, preservar-lo i fer-lo accessible.

Edittio Crea i dissenya interfícies gràfiques interatives per a entorns de cultura

Juntes, amb la implicació de tot l’equip del projecte han posat en marxa aquesta iniciativa.


Ets un museu o institució cultural i vols difondre el teu patrimoni online? Suma't a la iniciativa.

N.B. El projecte s’ha posat en funcionament en dues setmanes i és probable que tingui algunes mancances o limitacions que esperem que es minimitzin amb el temps. Per qualsevol proposta o suggeriment poden contactar a info@museuobert.cat.

Nota legal

Tancar

#museuobert

Credits

Museu de Cervera
caixa
Datació
segon quart segle XX
Materials i tècniques
fusta / motllurat, vogit (per a l'estructura)
pigment (per al pany i les frontisses)
pintat a l'oli (per a la decoració)
Lloc d'execució
Europa
Lloc de procedència
Cervera
Núm. de registre
MCC 226
estructura paral·lelepípede. Els muntants es prolonguen per configurar-ne els peus que són troncocònics. El tauler obre en forma de tapa deixant fixa una petita part dels costats i la post del darrere. El frontis es decora amb escenes organitzades en dues fileres superposades que narren quatre escenes diferents. El registre superior decorat amb l'Adoració dels Reis, tres genets a cavall i una reina tancada en un edifici. I el registre inferior, amb un banquet i un ball amb musics. ESTUDI: el guarniment pictòric està inacabat, fins i tot s’observen les ratlles preparatòries fetes amb llapis. Es tracta d’una decoració que utilitza la pintura a l’oli directament sobre la superfície fusta sense cap tipus de preparació prèvia. Estructura feta amb fusta de pi, de construcció de caire senzill, que recorda les peces rurals pintades dels països nòrdics i centreeuropeus. El fet que apareguin barrets tirolesos i que en el banquet nupcial s’hi dibuixin bretzels, el pa típic dels alemanys, també ens ajuda a situar la procedència. Fins i tot la forma d’obrir la tapa, que no ocupa tot el tauler, és també característic d’aquestes zones.